Izgradnja poslovne zgrade u Industrijskoj ulici u Požegi napreduje prema planu

Bliži se kraju izgradnja poslovnog kruga tvrtke Komunalac Požega d.o.o u Industrijskoj ulici u Požegi, na prostoru pokraj reciklažnog dvorišta. Riječ je o radovima vrijednim 9,11 milijuna kuna (bez PDV-a) koje izvodi zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma d.o.o. i Presoflex gradnja d.o.o.
Gradilište su obišli požeški gradonačelnik Darko Puljašić te predstavnici tvrtke Komunalac Požega d.o.o. na čelu s direktorom Josipom Vitezom.

U poslovnom krugu na parceli od oko 8700 kvadratnih metara bit će smještena glavna poslovna zgrada neto površine oko 935 kvadratnih metara te skladišni prostori i nadstrešnice površine oko 870 kvadratnih metara. Završetak radova očekuje se sredinom ožujka.

- Ne samo da ćemo našim djelatnicima pružiti mogućnost kvalitetnijeg rada nego će u sklopu glavne poslovne zgrade biti učionica koja će služiti za edukaciju korisnika vrtićke i školske dobi, ali i starijih i to posebice u ovom dijelu oko razvrstavanja otpada. Recikliranje je tema koja će biti aktualna u idućih desetak godina, a upravo ovaj kompleks odgovorit će na te izazove. Tvrtka Komunalac u mnogome je među boljima u Republici Hrvatskoj i odvajanje otpada je  među našim prioritetima. Ova nova investicija je na tragu tome i svakako će nam pomoći u realizaciji i postizanju ciljeva - rekao je direktor Komunalca Josip Vitez.
poslovna zgrada press grad 3

Kao tvrtka Komunalac je rastao posljednjih godina, kako s brojem radnika, tako i s djelatnostima koje moraju zadovoljavati i europske standarde. Stoga se, naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić, ukazala potreba izgradnje novog poslovnog kruga koji će omogućiti proširenje djelatnosti te viši standard i bolje uvjete rada, a blizina operativnih snaga racionalizirat će i troškove skrbi o korisnom otpadu.

- Iskazujemo tako i brigu o zaštiti okoliša, ali i o kvalitetnim rješenjima u gradu Požegi. Ovo je Industrijska zona, neposredna je blizina reciklažnog dvorišta i to je doista najprimjerenija lokacija. Ovdje će biti separatori za čišćenje i odvajanje nužnih u sklopu prioritetnih djelatnosti koje ova tvrtka obavlja. Drago mi je da radovi dobro napreduju i ovo je prilika pokazati kako se u Požegi događaju jako dobre stvari koje je potrebno naglašavati kako bi građani vidjeli da se ovaj grad vodi i njime upravlja sustavno, smisleno i da pazimo na njihov novac te ga trošimo na najbolji način oplemenjujući ga kako bi vratio kroz kvalitetu komunalne usluge. Koja je, naglasit ću i to, sigurno jedna od najjeftinijih u Republici Hrvatskoj. - rekao je gradonačelnik Puljašić te dodao kako će po završetku ovih radova biti izgrađena i asfaltirana prilazna cesta do reciklažnog dvorišta i novog poslovnog kruga.
Izvor: pozega.hr
poslovna zgrada press grad 2