Otvoren novi gospodarski krug Komunalca Požega d.o.o.

Ovih dana djelatnici Odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i tržnicu, Odjela za građevinske poslove i održavanje groblja, zimske službe te skladište i vozni park Komunalca Požega d.o.o. useljavaju u novi prostor. Naime, uz poslovni prostor u Vukovarskoj 8 u Požegi, otvoren je novoizgrađeni gospodarski krug Komunalca Požega d.o.o. u Industrijskoj ulici, pored reciklažnog dvorišta.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 8,7 milijuna kuna, a projekt je financiran vlastitim sredstvima tvrtke. Radove je izvela zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma, Unius i Presoflex gradnja.

 

- Projekt izgradnje nove poslovne zgrade započeo je gospodin Anto Bekić, danas direktor tvrtke Tekija, uz potporu gradonačelnika grada Požege Darka Puljašića. Za opremanje zgrade potrebno nam je dodatnih 500 tisuća kuna. Cilj je ojačati našu glavnu djelatnost gospodarenja otpadom te  kroz određeni period na ovoj lokaciji razviti i dodatne sadržaje poput sortiranja raznih kategorija otpada, održavanje opreme i strojeva koje koristimo u svom radu. Jedna završena investicija uvijek je poticaj da idemo dalje pa nam je taku u planu izgradnja kompostane i reciklažnog dvorišta građevinskog otpada i upravo ovi projekti do kraja godine bit će kandidirani na otvorene natječaje Ministarstva zaštite okoliša i energetike – istaknuo je na svečanosti otvorenja direktor Komunalca Požega d.o.o. Josip Vitez.

komunalac otvorenje 2

- Odgovornim planiranjem tvrtka Komunalac je došla u svoje nove prostore. Grad Požega, kao većinski vlasnik, nastavit će ulagati u sve one projekte koji će nam svima pomoći da što prije dosegnemo razinu Europske unije jer to zaslužujemo – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

komunalac otvorenje 3

Uz direktora Komunalca Požega d.o.o. Josipa Viteza i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, novi gospodarski krug je otvorio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

- Ovdje smo zbog vašeg uspjeha, uspjeha Komunalca Požega. Potrebno je naglasiti kako je upravo Požeško – slavonska županija, s pripadajućim gradovima i općinama, primjer uspješnog djelovanja i dobrog gospodarenja otpadom, posebice kada govorimo o izgradnji infrastrukture. Činite sve kako bi Zlatna dolina bila zlatna. Siguran sam da će se uspjeh rada Komunalca nastaviti i u budućnosti. – rekao je tom prigodom ministar Ćorić.

komunalac otvorenje 4

Novi poslovni krug izgrađen je na površini od cca 8700 četvornih metara Poslovna zgrada neto je površine oko 935 četvornih metara, a skladišni prostori i nadstrešnice površine su oko 870 četvornih metara.

U sklopu poslovne zgrade je multimedijalna dvorana za edukaciju djece, odraslih i zaposlenika na čemu djelatnici Komunalca Požega d.o.o. kontinuirano rade u osam jedinica lokalne samouprave gdje Komunalac Požega d.o.o. provodi uslugu javnog sakupljanja miješanog komunalnog otpada.

komunalac otvorenje 1

komunalac otvorenje 5

komunalac otvorenje 6

komunalac otvorenje 7