požeško komunalno poduzeće - za čist grad 

  Održana radionica o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

  IMG 8834Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održali su u Požegi radionicu vezanu za javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada. 

  Radionice se održavaju u 13 gradova, a interes za energetsku obnovu zgrada iskazali su i Požežani. Kao primjer dobre prakse s područja Požeško-slavonske županije naveden je grad Lipik gdje je do sada energetski obnovljeno 12 zgrada te zgrada u Vinogradskoj ulici u Pleternici gdje je postavljanjem nove toplinske ovojnice ostvarena ušteda energije veća od gotovo 50 posto.

  Smjernice za pripremu projekata su dali Ivana Milan iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Mario Klobučar i Mladen Ilijević iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Anto Bekić, direktor Komunalca Požega d.o.o., a nazočnima se obratio i gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

  Za energetsku obnovu višestambenih zgrada osigurano je 147 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Javni poziv je otvoren do 16. siječnja 2017.

  Predstavnici stanara imali su brojna pitanja. Dio ih je iskazao interes za energetsku obnovu pri čemu neki već imaju pripremljen dobar dio dokumentacije. 

  IMG 8840 IMG 8823
  IMG 8833 IMG 8837
  IMG 8832 IMG 8824

  Projekti energetske obnove

  E-tržnica

  Reciklažno dvorište

  banner - korisni otpad

  banner - kompost

  banner- glomazni otpad

  banner- glomazni otpad

  Reciklažno dvorište & EU

  KORISNI LINKOVI

  banner FZOEU

  mzoip

  pozega

  Tekija LOGO